Безкоштовна доставка в поштомат на суму від 550 грн

Грандіозне мистецтво з великими очима!

Ви точно чули про художницю Маргарет Кін. Можливо, навіть не знаючи її імені, Ви про неї чули чи навіть бачили її роботи. Давайте, ми вам нагадаємо.

Перше, що привертає увагу в роботах Маргарет Кін, - це великі очі, сповнені безлічі емоцій. За її словами, у них вона хотіла відобразити споконвічні питання людства про сенс життя, якими ставилася й сама.



 


І справді вбиваючи у пошук Маргарет Кін картини — перше, що впадає у вічі — це великі очі, наповнені таємницею, смутком і глибиною. Вони чіпляють за саме серце і ніби підглядають у душу.

Картини з великими очима стали візитівкою Маргарет. Але не все так просто. Великі очі Маргарет Кін не відразу стали її власними.


Художниця маргарет кін працювала по шістнадцять годин на добу за заштореними вікнами у повній ізоляції від навколишнього світу — тоді як авторство приписував собі її чоловік, який не мав художнього таланту, але був неабияким ділком і спритним маніпулятором.

1970 року Кін зізналася на радіо, що саме вона є справжнім автором картин, а не її колишній чоловік Уолтер. У 1986 р. у федеральному суді відбувся процес між Маргарет і Уолтером за авторське право на картини Кін. Суддя наказав їм обом намалювати за картиною у залі суду, щоб встановити істину. Маргарет закінчила картину першою за 53 хвилини, Волтер не зміг намалювати нічого. Після тритижневого слухання журі присяжних присудило Маргарет Кін 4 мільйони доларів за моральну шкоду, так і закінчилося протистояння подружжя Маргарет - уолтер. І нарешті будь-яка картина великі очі стала її власним надбанням.

Як художниця Кін відбулася більш ніж, хоч їй і довелося пройти великі випробування. Але справедливість перемогла.


 

Картини великі очі Маргарет Кін навіть зараз мають велику популярність, їх часто можна зустріти на листівках, гуртках, подушках і у форматі репродукцій. Репродукція - це чудовий спосіб долучитися до мистецтва. Саме тому в нашому магазині Браш мі Ви зможете знайти чималу кількість репродукцій відомих художників.

Їхні картини, і зокрема картини Маргарет Кін, стали скарбом світової культури.
Великі очі художниці стали її фірмовим знаком на полотні і нехай інші картини не такі відомі, її творчість безумовно прекрасна і гідна особливої ​​уваги.


 



2015 року американським режисером та мультиплікатором Тімом Бертоном, великим шанувальником творчості Маргарет Кін, було знято художній фільм.
За роль художниці актриса Емі Адамс отримала «Золотий глобус» за найкращу жіночу роль.


Сьогодні 92-річна художниця малює, як і раніше. Щоправда, після того, як чорна смуга в її житті змінилася на білу, картини художниці стали більш позитивними.

Instagram @brushme_studio