Безкоштовна доставка в поштомат на суму від 550 грн

Художник, незрозумілий своєю епохою

30 березня виповнюється 129 років від дня народження Вінсента Віллема ван Гога. Життя норовливого хлопчика нагадувало метання. Що це було: шукання себе, небажання смирятися з дійсністю та правилами, зухвала відповідь усьому суспільству – достеменно невідомо. Починаючи з підліткового віку Вінсент часто розчаровувався в навколишньому світі, важко переживаючи це в собі.

Він недовго займався в Королівській Академії образотворчих мистецтв, потім працював у художній фірмі свого дядька як торговельного посередника. Постійно шукав себе, брав приватні уроки малювання, вивчав за книгами техніки великих майстрів живопису.

У образотворчому мистецтві ван Гог був наполегливим. Наприклад, вирішивши ідеально намалювати етюд із соняшниками, він створив 30 варіантів картини, поки не впевнився, що все виглядає природно, а значить – ідеально.

Художник полюбив, але був відкинутий. Єдино близькою людиною залишався молодший брат Тео, який до останнього підтримував Вінсента на душевному та фінансовому рівні. Переживання втілювалися у бажання творити: майстер міг створити картину за 2 години. Він часто вночі малював вугіллям, щоб у світлий час доби переносити збережені начерки на полотно.

В останні пару років митець страждав на психічні напади. У проміжках з-поміж них він як і займався живописом. Картини виходили глибоко емоційними, хвилюючими, начебто відбивають період зрілості. Помер художник у віці 37 років, випадково вистріливши зі зброї, призначеної для відлякування нахабних птахів.

Найбільш відомі полотна: "Зоряне небо", "Портрет без бороди", "Соняшники", "Нічна тераса кафе". Найдорожчою роботою із проданих за життя картин були «Червоні виноградники в Арлі». Крім неї було продано 14-15 картин, але за нижчу вартість.

Якщо ви відносите себе до шанувальників творчості Вінсента ван Гога, запрошуємо замовити у компанії Brashme репродукцію картини «Зоряна ніч». Використовуючи підказки, ви зможете якісно відтворити відоме полотно, доторкнувшись до нетрадиційного таланту непересічного майстра пензля.

Instagram @brushme_studio