Безкоштовна доставка на суму від 799 грн

Картина за номерами з ілюстрації, як зробити?

Не можете вибрати щось для себе з наших сюжетів готових наборів розмальовок за номерами сайтуBrushme? А як щодо створення полотна, який буде тільки вашим — зробіть картину по своїй фотографії власноруч! Завдяки спеціальним програмам фотошопу ви можете створити власний трафарет, щоб малювати за номерами, отримуючи справді унікальне творіння. Намалюйте картину для своїх близьких, прикрасьте будинок святковими спогадами або створіть галерею власних селфі в коридорі! Можливості не мають меж, а малюнок з вашої улюбленої ілюстрації — це не тільки цікавий варіант для особистої творчості, а і чудовий подарунок для близької людини.

Хочете зробити щось творче зі своїми фотографіями? Перетворіть їх на шаблони для розфарбовування за номерами за допомогою безкоштовних онлайн-інструментів. Як художник або арт-підприємець, один із способів залишити міцну спадщину — перетворити свої зображення на шаблони для розмальовок, щоб інші могли навчитися тому, як стати художниками.

Як створити набір для живопису з цифрами самостійно?

Щоб створити картину зі своєї ілюстрації, слід звернутися за допомогою до таких графічних програм, як Photoshop та Illustrator. Вони вас задовольнять, якщо маєте навички в трасуванні, щоб поділити зображення на фрагменти, а номери фарб позначити самостійно. Але для цього процесу може знадобитися дуже багато часу і ручного доведення. Крім того, більшість із вас, ймовірно, не мають доступу до вказаного програмного забезпечення в ілюстраторі.

На щастя, сьогодні можно використовувати безкоштовні і прості інструменти для малювання за номерами в інтернеті:

  • «Розфарбування»;
  • Stoik Color by Number.

Ці дві програми допоможуть розібрати картину на сектори. Щоб підібрати кольори, то слід звернутися до таких сайтів, як:

  • mozzz.art;
  • PhotoPad Photo Editor.

Ви можетезробити власну розмальовку за номерами з улюбленого фото за допомогою акрилових фарб та безкоштовного програмного забезпечення.

Підбір художніх матеріалів

Нестандартні картини за номерами інтернет-магазину Brushme розробляються і виготовляються з єдиною метою — стати подарунками на пам'ять, відображаючи все, що є дорогим в вашому житті: від близьких людей до фотографій домашніх тварин. Якщо бажаєте створити розмальовку по вибраній ілюстрації, то можетезамовити аксесуари для живопису світового класу саме у нас:

  • акрилові фарби;
  • пензлі різної товщини;
  • запатентовані інструменти дизайну;
  • полотно музейного рівня.

Достатньо використати копіювальний папір, своє друковане зображення та кінчик механічного олівця без грифа, щоб простежити своє зображення. Після того, як ви окреслите малюнок, візьміть кальку і проведіть олівцем по лініях. Додайте числа кольорів власноруч.

Якщо хочете отримати вражаючий ефект від картини, яку можна повісити прямо на стіну, то слід зробити бавовняне полотно на підрамнику.

Слід зупинитися саме на акрилових фарбах — відносно висока покриваність. Більш того, вони водонепроникні і дуже довговічні. Зберігають свій естетичний вигляд і властивості протягом тривалого часу. Акрил стійкий до сонячних променів, впливу різних хімічних факторів і бруду, а після висихання гарантує гладке покриття. Але треба враховувати деякі особливості для успішної розмальовки:

  • фарби висихають дуже швидко, тому щоразу треба переконуватися, що кришка контейнера добре закрита, коли колір не використовується;
  • не залишайте пензлик у акрилі, тому після використання їх потрібно відразу ж ретельно вимити;
  • фарби мають ефект закріплення, що унеможливлює їх змивання після висихання;
  • не допускайте повного висихання акрилу на руках, одязі або предметах інтер'єру, його потрібно змити якомога швидше.

Для зручності потрібно розташувати поруч наступні предмети:

  • фото готового малюнка;
  • фарби;
  • пензлики;
  • полотно із зазначеними контурами;
  • аркуш паперу;
  • стакан води;
  • шматок тканини;
  • дерев'яні палички (сірники або зубочистки) для змішування кольорів.

Місце для фарбування повинно бути добре освітлено. Спочатку потрібно зафарбувати великі поверхні тонкою щіткою, а потім більші поверхні — ширшим пензлем. Ви повинні переконатися, що контурні лінії пофарбовані. Відомо також, що темна фарба покриває краще, ніж світла. У ситуації, якщо контурні лінії або цифри видно, досить нанести акрил кілька разів.

Як змішати відтінки?

Якщо ви зробили власну картину за номерами в платному ілюстраторі, то там вам буде наданий малюнок вже з пропорціями кольорів для отримання бажаного ефекту. Якщо самостійно слід підбирати пігменти, то процес буде трохи складнішим. Головне правило — використовувати акрилові фарби від одного виробника, наприклад, Brushme. Перед нанесенням на полотно варто поекспериментувати з пігментами в процесі змішування. Треба завжди пам’ятати, що кольори на моніторі комп’ютера та у реальному житті суттєво відрізняються, тому не слід перейматися, якщо відтінки трохи зміняться.

До основних кольорів можна віднести: червоний, синій і жовтий. Це первинні барви, тобто ті, які не можуть бути отримані шляхом об'єднання з іншими. Похідний колір виходить в результаті об'єднання двох основних:

  • червоний + жовтий = помаранчевий;
  • червоний + синій = фіолетовий;
  • синій + жовтий = зелений.

Таким чином, до основної колірній палітрі слід додати ще: фіолетовий, зелений і помаранчевий.

Хоча виробник Brushme пропонує клієнтам широкий спектр аксесуарів, більшість магазинів для художників пропонують лише основні кольори. Ваше завдання — змішувати фарби таким чином, щоб отримати абсолютно різні, необхідні відтінки. Ви повинні знати, що основні кольори мають свої тони. Крім синього можна зустріти, наприклад, кобальтовий, блакитний, сапфіровий, ультрамариновий, бірюзовий, волошковий і т.д. Жовта барва має свою сім'ю, де можете знайти такі кольори, як: золотий, лимонний, морквяний. Залежно від того, які фарби ви будете додавати до жовтого, такий остаточний відтінок отримаєте. Коли поєднують основні кольори в пари, то отримують похідні.

Скористайтеся слідуючими порадами:

  • змішуйте по одному кольору за раз, щоб інші фарби не висихали під час нанесення на ділянки;
  • залиште трохи кожної фарби в баночках до самого кінця, щоб повернутися назад і заповнити всі пропущені місця;
  • продовжуйте змішувати по одному тону за раз, щоб фарбуйте весь цей розділ, поки не закінчите все;
  • почніть з найсвітліших кольорів і найбільших площ кожного кольору.

Не бійтеся експериментувати, щоб досягти неймовірних ефектів від акрилової фарби для створення шедевральної картини за номерами власного виробництва.

Як вибрати кисть?

Сьогодні вибір пензликів величезний. Якщо не розбираєтеся у різних типах, розмірах, матеріалах та формах, то придбання таких аксесуарів може стати проблемою. Як правило, в набір картин за номерами Brushme вже входять три кисті. Вони добре працюють при роботі з розмальовками, і ви можете використовувати їх в майбутньому. Однак слід знати деякі критерії, які важливі при виборі кисті. Як правило, художні пензлі для малювання діляться за призначенням, типом щетини і формою.

Кисті за призначенням

У цю категорію входять пензлі для акварелі, дизайну нігтів, позолоти і трафаретів, макіяжу і боді-арту, акрилу і масла, для каліграфії, графіки і багато іншого. Вам слід зосередитися на групі аксесуарів для акрилових фарб, де знайдете величезний асортимент товарів. Вибираючи пензлі сайту Brushme, отримаєте максимальну зносостійкість кисті і не будете турбуватися про швидке стирання або втрату щетини.

Кисті по типу щетини

У цій категорії знайдете пензлики з натуральної щетини білки, сибірської ласки, куниці, соболя, поні, кози й інші екзотичні варіанти. Крім того, деякі містять свинячу щетину та синтетичні волокна. Вибрані групи — щетина сибірської ласки, свиня і пластик. Варто звернути увагу на сучасні синтетичні кисті (зазвичай з нейлону). При відносно низькій вартості вони забезпечують набагато кращу зносостійкість і збереження форми щетини після багаторазового використання.

Кисті за формою

Тут теж можна захоплюватися фантазією в області кистей — віялова, кругла, ламінуюча, похила, овальна, плоска і багато інших. Основна ідея полягає в тому, що специфічна форма дозволяє зробити певний хід в живописі найбільш зручним способом. Для початку рекомендуємо звернути увагу на три види — круглі, плоскі і овальні. Для картин невеликих розмірів (30х40, 40х50, 50х60 см) підійдуть кисті від 1 до 3 числа. Коли ви збільшите свій досвід малювання, шукайте пензлі для нанесення віялоподібної фарби.

Вибір пензля — це завжди дуже суб'єктивний процес, тому що навіть одні і ті ж моделі дають різні відчуття, що може бути пов'язано з довжиною хвостовика або виробником. До речі, висока ціна кисті зовсім не є визначальним фактором в аспекті її корисності для вас. Варто придивитися до більш дешевих аналогів, випробувати їх і тільки потім придбати дорогі моделі.

Кисті для малювання картин за нумерами

Щоб зручно малювати картини за номерами акриловими фарбами, бажано мати кілька кистей, що розрізняються за формою і типом використовуваної щетини. Наша рекомендація — синтетичні кисті від 1 до 3 з короткими ручками в трьох формах (круглі, плоскі і овальні).

Як натягнути полотно і зібрати підрамник?

Підрамник — це дерев'яна конструкція, на яку натягується полотно, яка зазвичай складається з чотирьох планок. Від розміру 60х90 см в центрі каркаса рекомендується розмістити додаткову поперечну планку. Завдяки цьому великі ткацькі верстати набувають додаткову стійкість.

Полотна з'єднуються на пазах і шипах, але без використання клею. Зміцнення або ослаблення врізаних в виїмки на внутрішній стороні дерев'яних клинів дозволяє регулювати натяг картини, зовнішній вигляд якої може змінюватися при зменшенні або збільшенні вологості повітря.

Інструкція: як правильно натягнути полотно на підрамник:

  • Необхідні інструменти — молоток, ніж і степлер. Підготуйте всі ці предмети перед початком роботи, щоб вони були під рукою.
  • Збірка. Для початку потрібно зробити рамку, вставляючи кут до кута. Важливо, щоб планки були знаходилися під прямим кутом. Якщо вирівняти не так просто, допоможіть собі молотком. Таким чином, ви зможете акуратно вирівняти підрамник. Для планок довжиною більше 80-90 см рекомендується використовувати додаткову розпірку посередині для підтримки конструкції. Це призводить до підвищення стабільності.
  • Перевірте правильність кута. Щоб переконатися, що планки розташовані під правильним кутом, можна використовувати край столу. Якщо кут столу буде відповідати нахилу полотна, можна починати натягування полотна. В якості альтернативи ви можете перевірити кут нахилу стійок. Якщо вони розташовані на однаковій відстані від рами, то все збігається. Якщо ні, то необхідно внести корективи.
  • Розкладання полотна. Щоб розтягнути полотно на ткацький верстат, ви повинні спочатку розгорнути його на плоскій і, перш за все, чистій поверхні із зображенням вниз. Також рекомендується покласти під нього м'яку тканину. Потім рівномірно розташувати підрамник на полотні.
  • Натяг полотна. Для кріплення матеріалу рекомендується степлер. Спочатку слід покласти кілька скоб з кожного боку. Тоді варто згладити всі складки. Після цього можна зшити все полотно, яке повинно бути помітно натягнуто.
  • Ретельна збірка кутів полотна. Кути полотна потрібно скласти всередину, а потім акуратно зігнути. Вони мають бути прикріплені за допомогою степлера. Таким чином, кути будуть виглядати естетично, а також можуть посилювати натяг полотна.
  • Обрізка зайвої тканини. Для ідеально рівності можна взяти шматок дерева або лінійку.
  • Забийте клини молотком. Вставте клини в кути полотна, щоб затягнути матеріал. Таким чином, можна регулювати натяг картини навіть через кілька років.

Вам не потрібно бути майстром живопису, щоб використовувати шаблони розмальовки за номерами. Насправді, вони призначені для того, щоб допомогти нехудожникам, дилетантам, любителям «зроби сам» і звичайним людям відчути смак мистецтва.

Тепер ви знаєте всі тонкощі для створення картин за номерами самостійно в фотошопі. Достатньо вибрати зображення, яке бажаєте перенести на полотно. Якщо не зможете в ілюстраторі зробити самостійно розмальовку, вибрати фарби, змішати їх, підібрати необхідний пензлик, натягнути полотно на підрамник, то завжди зможете купити картину за номерами по власній фотографії на сайті Brushme. Ви отримаєте готовий набір зі своїм зображенням, який треба буде тільки розмалювати.

Instagram @brushme_studio