Безкоштовна доставка в поштомат на суму від 550 грн

Картини за номерами: правила розміщення готових картин в інтер'єрі

Картини по номерам- це класична, але ефектна прикраса, яка легко може доповнити або повністю змінити дизайн інтер'єру. Полотно можна повісити на стіну кількома способами, одержуючи різний ефект. У цій статті ви дізнаєтеся про загальні правила розміщення готових картин в інтер'єрі, щоб вони найкраще поєднувалися з усією композицією обраної кімнати.

Загальні правила розміщення картин

Думаючи про розміщення картин за номерами, варто звернути увагу на планування приміщення. Чи був інтер'єр оформлений симетрично? Якщо в ньому правлять прямі лінії та форми, добре вловити загальну точку висоти, наприклад, з верхньою лінією шаф, що знаходяться поруч, і таким чином почати створювати бажану форму галереї.

Плануючи повісити живопис на стіну, зверніть увагу, що знаходиться поруч, і з яким предметом меблів плануєте комбінувати декор — диван, комод, ліжко або стіл. Враховуйте такі особливості:

  1. Ширину меблів і відповідну відстань, що відокремлює її від картин, що висять.
  2. Підбирайте рамки за стилем меблів, над якими плануєте їх повісити, щоб створити гармонійну форму. Завдяки цьому декор не справлятиме враження стороннього, а красиво впишеться в оформлення всього простору.
  3. Одна картина, що висить над диваном або комодом, повинна розміщуватися точно посередині, а ширина рами або всієї композиції не повинна бути більшою за предмет меблів.

Якщо поряд один з одним на стіні повинні висіти роботи, виконані в різних техніках, наприклад, картина акрилом за номерами, фотографія та живопис маслом, постарайтеся зберегти рамки в єдиному стилі.

Правило «рівня очей»

Якщо ви хочете повісити на стіну тільки одну картину за номерами, розмістіть її по центру. Будьте обережні, щоб не оформляти її надто високо – центр має бути на рівні очей. Якщо ви вирішили створити домашню галерею з різних полотен, пам'ятайте, що вони повинні бути згруповані в одне ціле. Розташування окремих елементів композиції має бути ретельно сплановане заздалегідь, тут важлива висота.

Геометрія розміщення картин

Часто використовуване розташування картин на стіні полягає в тому, щоб повісити два більші або три менші зображення однакового розміру поруч один з одним. Щоб вони добре виглядали, їх слід прикріпити на невеликій відстані, симетрично з боків меблів, над якими вони висять. Це універсальне рішення, яке доповнить інтер'єр у будь-якому стилі.

Пам'ятайте, щоб ніколи не вішати рамки від найменшого до найбільшого, і навпаки. Картини по номерамвиглядатимуть набагато краще, якщо їх змішати за габаритами. Цікавий ефект отримаєте, якщо додатково оформите картинку в картинці, тобто розташуйте зображення таким чином, щоб у центрі композиції можна було чітко знайти дрібніші фрагменти, що утворюють окремі цілі. Все, що потрібно зробити, це встановити крайні межі, в яких має бути колекція.

Висвітлення – це важливо!

Живопис, створений своїми руками, може стати чудовим способом декорування за умови, що ви подбаєте про правильне його освітлення. Твори мистецтва потребують правильної організації простору навколо. Необхідно подбати про гармонійну колірну гамму предметів і площину стіни, щоб якнайкраще демонструвати конкретний предмет. У той же час ви повинні підготувати належне підсвічування. Завдяки цьому цікаві елементи декору красиво виглядають та стають головною окрасою приміщення.

Важливим є конкретний тип світильників та відповідні джерела світла. Якщо ви хочете забезпечити правильне освітлення картини на стіні у вашому будинку, то маєте звернути увагу на кілька ключових параметрів:

  • інвестуйте в якісні лампи та відповідні джерела світла з хорошими характеристиками;
  • для картин зазвичай використовуються настінні світильники або пристрої з джерелами світла, що рухаються (наприклад, практичні прожектори), які встановлюються на стіну;
  • Особливо зручним рішенням, близьким до професійних систем освітлення художніх галерей є лампи на шинопроводах, регулюючи кут падіння світла відповідно до потреб всіх об'єктів.

Для оптимального висвітлення картин важливий кут падіння світла. Основний принцип полягає в тому, що він має бути 30 градусів, при якому вдається зменшити відблиски. Іноді, однак, кут має бути трохи збільшений, наприклад, коли картина має глибоко профільовану рамку, яка відкидає тіні на поверхню полотна.

Деякі труднощі може створити картину за склом. Параметри освітлення в цьому випадку встановлюються індивідуально, щоб мінімізувати відблиски та рівномірно осяяти всю робочу поверхню.

Картина та дизайн приміщення

Картини за номерами можна повісити у будь-якому інтер'єрі. Це чудове декорування як для сучасної вітальні, так і для індустріальної спальні. Все залежить від стилю, в якому забарвлення будуть виконані. Яскраві картинки підійдуть, наприклад, для молодіжної кімнати чи приміщення у стилі hi-tech.

Повісити картину на стіну - це швидкий і простий спосіб пожвавити дизайн приміщення або надати йому нового вигляду. Для темного інтер'єру світлі зображення навіть візуально збільшити простір.

Картини у вітальні зазвичай розміщуються над диваном чи куточком. Це чудовий спосіб прикрасити порожню стіну квітами. Для вітальні можна використовувати симетричне планування щодо сторін меблів, повісивши над диваном дві або три картини, близькі за розміром один до одного. Це рішення красиве у мінімалістському стилі.

Над ліжком у спальні найчастіше обирають оформлення однієї великої картини. У кімнаті відпочинку та сну також можна використовувати аналогічне планування полотен на стіні, як у вітальні. Найчастіше живопис у спальні розміщується над узголів'ям ліжка, але це єдине місце. Як і у випадку з вітальнею, над комодом картини виглядатимуть однаково ефектно.

В інтернет-магазині представлений широкий вибір картин за номерами різних відтінків та розмірів, тому кожен знайде щось для себе. Сьогодні живопис можна створити самостійно, після чого красиво оформити його в квартирі. Важливо, що ви можете міняти картину на стіні в будь-який час, щоб оновлювати дизайн інтер'єру так часто, як захочете.

Instagram @brushme_studio