Безкоштовна доставка в поштомат на суму від 550 грн

Модне захоплення цієї осені: чим зайнятися прохолодними осінніми вечорами

З приходом осені нескінченні дощі та холодна погода змушують нас більше часу проводити вдома. Це не привід сумувати і нудьгувати, адже є безліч захоплюючих хобі, щоб урізноманітнити вимушене дозвілля. З модних занять восени відзначимо малювання картин за номерами чи створення композицій технікою алмазної вишивки.

Що таке картини за номерами

Це захоплення є розфарбовуванням пронумерованих ділянок на полотні або картоні фарбою відповідного номера. Готовим результатом рукоділля стане повноцінна картина, яка не відрізняється від реального живопису. Різноманітність наборів можна переглянути серед асортименту інтернет-магазину.

Заняття дозволяють відволіктися від насущних проблем, розслабитися і одночасно розвиває художній смак. Почавши з нескладних розмальовок, у майбутньому можна набувати картин за номерами високих рівнів складності та створювати справжні шедеври. Прикрасити розмальовки можна як свій інтер'єр, так і запропонувати рідним та близьким як ефектний подарунок.

Стандартний набір для малювання включає:

  • основу (картон, полотно, дерево);
  • фарби (баночки, флакони, тюбики);
  • пензлики;
  • інструкцію та контрольний лист.

Іноді в наборах одразу йде лак для обробки готової картини, кріплення, рамки, палітра. Фарби зазвичай використовуються акрилові, матові або глянсові.

Тематики картин за номерами абсолютно різні: пейзажі, натюрморти, портрети, архітектура, авангардизм. При виборі забарвлення орієнтуйтеся не лише на свій смак, а й на складність. Початківцям варто вибрати 3 рівень, а дітям беруть 1-2 рівні.

Технік розфарбовування кілька. Можна виділяти фарбами спочатку окремі кольори (радять почати зі світлих). Інші розфарбовують від фону до переднього плану або починають із об'єктів, а потім переходять на фон. Великі полотна іноді малюють від країв до центру, щоб не забруднитись і не розмазати фарбу.

Готову картину за номерами рекомендують розкрити лаком та помістити у рамку. Зробити це можна як у багетній майстерні, так і самостійно, придбавши матеріали у художніх магазинах. Лак краще вибрати глянсовий, він передасть глибину та не зменшить яскравість зображення.

Що являє собою алмазна вишивка

Цей тип вишивки ще називають алмазним живописом. Винайшли її, згідно з легендами, у Китаї. Суть модного захоплення – викладення виробу зі страз-кам'яних мозаїк. Заняття трохи нагадує вишивання по тканині або бісером, при цьому голкою ви не вколетеся, а результат вийде набагато ефектніший. Готова діамантова мозаїка переливається і блищить на сонячному світлі. Безліч наборів на будь-який смак доступне тут.

У набір для вишивання, герметично упакований, виробники зазвичай включають обов'язкові елементи:

  • основу (полотно з підрамником з дерева) з клейовим покриттям;
  • футляри зі стразами;
  • пінцет;
  • пластиковий лоток для камінчиків;
  • пластиковий олівець;
  • клей.

На відміну від справжньої вишивки, алмазне рукоділля простіше за технікою займає менше часу. На полотні наперед виділені квадрати, на які укладаються камені відповідних кольорів.

Досвідчені умільці виділяють два способи створення мозаїки. У першому, відклеюючи захисне покриття поступово, викладають стрази суцільним рядом від верхнього лівого кута або від правого, якщо ви шульга. При другому способі викладання проводять від зовнішніх меж до центру.

Готовий виріб бажано розкрити лаком для захисту від пилу та оформити у рамку. Враховуючи як колірну гаму картини, так і стиль інтер'єру під час вибору рамки.

Користь хобі

До розфарбовування або викладення можна залучити рідних та друзів. Так йтиметься швидше, а осінніми холодами буде зайвий привід зібратися разом. Кожен може таким чином оформити собі картину або вишивку, згідно зі своїми смаками та інтер'єром приміщення, де повісить готовий результат.

Instagram @brushme_studio