Безкоштовна доставка в поштомат на суму від 550 грн

Техніка розфарбовування картин за номерами

Існує багато технік розфарбовування картин за номерами. Найбільш популярними є три, зручність яких було визначено досвідченим шляхом упродовж довгих років існування такого хобі, як малювання картин за номерами. Яким із трьох способів нанесення фарб скористатися залежить від обраної картини та ваших особистих уподобань.

Перша і найпростіша техніка розфарбовування картин за номерами полягає в тому, що насамперед фарбою покриваються найбільші площі на картині, від більшого до меншого, і лише потім зафарбовуються невеликі області та деталі переднього плану.

Друга техніка вимагає деяких підрахунків, але при цьому проста в реалізації. За схемою картини за номерами необхідно визначити, яким кольором потрібно зафарбувати найбільшу кількість областей та контурів на картині. Визначте порядок зафарбовування кожним кольором та розташуйте їх від більшого до меншого. Ця техніка дозволяє найбільш раціонально використовувати фарби та час на миття пензликів, так як мити доведеться мінімальну кількість разів, скорочуючи при цьому витрати фарби.

Третій спосіб розфарбовування картини за номерами – це найбільш популярна техніка серед досвідчених художників. Вона полягає в першорядному нанесенні на полотно світліших кольорів та відтінків, поступово переходячи до насичених та темних. Така послідовність обумовлена ​​тим, що при помилках у фарбуванні темними фарбами можна легко зафарбувати світлі тони, тоді як світлими фарбами зафарбувати темну значно складніше.

Як малювати та яку з технік розфарбовування вибрати підкаже особистий досвід. Пробуйте всі відомі техніки та вибирайте для себе ту, яка буде найзручнішою, найпростішою і результативнішою.

Але яку б техніку малювання ви не обрали, можете скористатися ще однією порадою, яка допоможе надати готовій картині більш реалістичний вигляд. Після закінчення роботи над картиною за номерами майже завжди залишаються до кінця не використані фарби. У такому випадку нанесіть фарби, що залишилися, великими мазками на ті місця картини, де потрібно виділити рельєф. Це може бути все, що завгодно - пелюстки квітів, дрібні деталі, задній план лісу, камінчик на березі, бджола на квітці, все, що додасть візуальний об'єм і рельєфність вашому шедевру. Описана вище друга техніка зафарбовування як найбільш економний спосіб малювати фарбами за номерами якраз і дозволить залишити максимальну кількість фарби для подальшого використання.

Instagram @brushme_studio