Безкоштовна доставка в поштомат на суму від 550 грн

Художня акрилова фарба – чи можна малювати дітям?

Художня акрилова фарба – чи можна малювати дітям

У вас закінчуються ідеї для творчого проведення часу з дитиною вдома? Вибирайте живопис по номерам! Це заняття яке цінують сучасні батьки. Діти також не будуть нудьгувати під час малювання фарбами, якщо ви запропонуєте їм цікаві ідеї для гри.

Художні фарби для розпису по дереву та їх безпека

Живопис по дереву — відмінний варіант цікавого проведення часу. Але дещо потрібно знати і про фарби, якими збираєтеся користуватися. Найбільш популярним у використанні є акрил. Він рекомендується всім, хто запитує, чим малювати. Даний матеріал для образотворчого мистецтва ефективний і доступний в різних цінових діапазонах.

Що стосується марки, то можна використовувати акрилові фарби різних виробників, тому що в кожній буде хоча б один колір, якого більше ніде немає. Але найбільш універсальним є акрил фірми Brushme, який можна купити в упаковках різних розмірів, що дуже практично.

Особливості акрилової фарби

Акрилові фарби — відмінний вибір для початківців художників. Вони універсальні і прості у використанні, проте про них варто знати кілька речей.

Акрил — прекрасний винахід як для професійних художників, так і для любителів живопису, включаючи дітей. Відносно низька ціна, багата кольорова палітра, можливість роботи на різних поверхнях, включаючи дерево, нешкідливість, відсутність токсичних речовин і різких запахів роблять матеріал ідеальним.

Акрилові фарби — це тягуча рідина на основі пігментної смоли. Вони розчиняються у воді і не містять токсичних і дратівливих речовин, швидко висихають, миттєво набувають стійкість до води і багатьох розчинників. Серед переваг акрилових фарб слід зазначити:

  • слабкий запах — не дратує дихальні шляхи, працювати зручно і безпечно;
  • тривалий термін служби — дуже стійкі до впливу зовнішніх факторів і не тьмяніють з часом;
  • довговічність — навіть після висихання залишаються гнучкими і міцними, не тріскаються і не кришаться;
  • яскраві, насичені кольори — можуть бути глянцевими і матовими, з металевим, перламутровим, флуоресцентним ефектом;
  • хороша непрозорість — якщо з першої спроби не вдалося домогтися бажаного ефекту, а фарба вже висохла, можна сміливо повторно нанести колір безпосередньо на першому шарі.

Акрилові фарби можна використовувати практично на всіх поверхнях, за винятком деяких видів пластмас.

Чи варто займатися розписом із дитиною?

Розвивайте творчі здібності своєї дитини вдома завдяки малюванню, використовуючи якісні фарби і картини за номерами з дитячою тематикою. Малювання не повинно обмежуватися тільки розмальовками олівцями на папері. Адже можна займатися живописом на багатьох речах! Це відмінна ідея і можливість заново відкрити для себе творчий процес, розмальовуючи зображення на дерев'яній основі. Найпростіше рішення — замовити картини за номерами для дітей сайту Брашмі.

Благотворний вплив живопису на дитину

Малювання — це не тільки цікаве проведення часу з дітьми, а й благотворний вплив на розвиток підопічних. Якщо ви заохочуєте маленьких дітей до розмальовок, то підтримуєте розвиток їх моторики. Живопис — це прекрасна можливість розвинути у дітей старшого віку уяву і креативність, а також попрактикуватися в створенні чогось з нічого. Крім того, заняття підвищує чутливість малюків до мистецтва, вчить їх концентруватися, заспокоюватися і розслаблятися. Важливим є і поліпшення самооцінки.

Ігри з фарбами, звичайно, під наглядом дорослих, варто влаштовувати вже маленьким дітям. Це відмінний спосіб сенсорики, якщо ви дозволите малюку використовувати свої руки замість пензля. Вивчення текстур, підвищення чутливості до дотиків, творче вираження, стимулювання рухової активності, надання почуття свободи або можливості забруднитися — ось лише деякі з переваг малювання акриловими фарбами з дітьми.

Акрилові фарби наносять на обрану основу пензлем, щоб отримати бажаний ефект. Підкладкою може бути практично будь-яка поверхня, тільки б вона була добре підготовлена для роботи з акрилом. Можна використовувати готові набори для живопису фірми Брашмі. Для полегшення процесу ви можете використовувати безліч інструментів і матеріалів, наприклад, палітри для фарбування, традиційні пластикові та дерев'яні піддони, пензлі з силіконовим наконечником.

Дитячі фарби якої фірми краще вибрати

На ринку багато видів фарб. Чи всі вони підходять для дітей? На що звернути увагу при виборі? Які аксесуари до живопису купити дитині? Нижче ви знайдете огляд різних фарб. Дізнаєтеся, які з них варто вводити на окремих етапах розвитку дитини. Ставтеся до вікових кордонів дуже умовно. Діти розвиваються з різною швидкістю і мають свої інтереси. Деякі малюки не люблять бруднити руки, тому в цьому випадку фарби для малювання пальцями не підійдуть. Найголовніше — це весело проводити час.

Слід орієнтуватися більше на якість, ніж на ціну. Не потрібно відразу поспішати в художній магазин, але варто вибирати перевірені бренди, наприклад, акрилову фарбу Brushme.

Широкий вибір якісної акварелі дозволяє користуватися тільки кращими матеріалами для живопису, які принесуть задоволення у використанні, дозволяючи створювати шикарні роботи. Кожна з представлених фірм надає аксесуари для художників різної вікової категорії. Однак діти до 4 і від 5 років потребують різних матеріалах для творчості.

Фарби для дітей до 4 років

Розгляньте, що вибрати для своєї дитини в представленій віковій категорії.

  1.  Їстівні — ви будете готувати їх дуже простим способом, поєднуючи йогурт з харчовими барвниками. Вони відмінно підходять для самих маленьких дітей, які схильні брати все в рот. Замість харчових барвників для фарбування йогурту можна використовувати спеції/овочі / фрукти.
  2. Для малювання пальцями безпечні при контакті зі шкірою.
  3.  У вигляді олівця — ідеально підходять для фарбування. Вони м'які, залишають чіткий слід на поверхні.
  4.  Плакатні — найпопулярніші для малюків. Бувають в банках або тюбиках.

Сьогодні на сайті Брамші ви знайдете різні види фарб в численних кольорах і в різних наборах — від маленьких до цілих наборів разом з пензлями, палітрою для змішування, блоком для малювання і навіть мольбертом. Готові картини за номерами позбавлять вас від самостійного підбору відповідних аксесуарів для живопису вдому.

Фарби для дітей від 5 років

Які фарби вибрати дитині від 5 років? Звичайно, варіанти, які перераховані вище, відмінно підходять в будь-якому віці. Наступні пропозиції стануть цікавим розмаїттям експериментів з фарбами:

  •  Акварель зараз дуже популярна серед дорослих для розпису, які заново відкривають радість малювання. При використанні їх також варто купити спеціальний папір для акварелі. Він товщіший звичайного А4 і, отже, не деформується під впливом води.
  • Акрилові фарби після висихання не розчиняються у воді, як, наприклад, плакатні. Ними можна пофарбувати поверхні з дерева, паперу, картону, пластику або металу.
  • Барвники для тканини — ви можете розмалювати ними футболки, толстовки, штани, наволочки, полотняні сумки — все, що зроблено з волокон. Після висихання їх фіксують праскою.
  • Фарби для скла легко зняти з поверхні, коли дизайн набридне. Професійні скляні пігменти, безумовно, більш довговічні. Деякі з них можна закріпити в духовці.
  • Олійні фарби асоціюються з професійним живописом. Якщо дитина любить пробувати нові техніки, варто запропонувати цей варіант. Вони не розчиняються у воді.

Вибирайте відомі і перевірені фірми, які спеціалізуються на виробництві товарів для живопису. Наприклад, інтернет-магазин Брамші — це виробник, який славиться не тільки чудовими картинами за номерами, але і високоякісними акриловими фарбами для маленьких і дорослих художників.

Рейтинг дитячих фарб

Акриловий живопис — друга за популярністю, визнана техніка малювання відразу після картин маслом. Завдяки новим технічним і хімічним можливостям ця область модернізується і розвивається виключно швидко, не надаючи негативного впливу на якість кінцевого продукту. Сьогодні на українському і зарубіжному ринку представлена величезна кількість фарб, які доступні зацікавленому в образотворчому мистецтві покупцеві. Фірми, які спеціалізуються на виробництві товарів для художників мають в своєму асортименті продукти, які можна використовувати також дітям.

Вибір фарби для розпису повинен грунтуватися не тільки на її кольорі, але і на властивостях. Хороша дитяча фарба не повинна містити шкідливих компонентів. В даному рейтингу ви знайдете різні типи кольору, які мають всі необхідні сертифікати, що підтверджують їх безпеку.

Ознайомтеся зі списком найпопулярніших продуктів з категорії «Фарби для дітей», який допоможе прийняти правильне рішення про покупку. При визначенні рейтингу враховується популярність продуктів останнім часом. Добрі фірми повинні мати наступні показники в кращих характеристиках:

  • склад;
  • насиченість кольоруяскравість;
  • інтенсивність запаху.
  • густина;
  • форма випуску;
  •  ступінь змішуваності;
  • час висихання;
  • знебарвлення;
  •  стійкість до вологи;
  • безпека для здоров'я — відсутність шкідливості;
  • упаковка;
  • термін придатності;
  • вартість.

Відгуки користувачів, а також думки українських експертів виділяють головних виробників фарб, які підходять для дітей, — це:

  • Brushme;
  • MultiArtа;
  • Jovi;
  • Гамма;
  • Erich Krause;
  • Сонет;
  •  Луч;
  • Brauberg;
  •  Ладога.

Ймовірно, деякі з пропозицій вам будуть добре знайомі — в цьому випадку настійно рекомендуємо спробувати випробувати нові акрилові фарби. Розгляньте продукцію Talens Art Creation. Добре відомому виробнику якісних малярних виробів вдалося створити недорогі фарби, що відрізняються якістю. Їх додатковими перевагами є те, що після висихання вони набувають шовковистий блиск і стають водонепроникними. Сучасні художники рекомендують фарби Creall Studio Acrylics. Вони мають відмінне покриття, тому ними можна фарбувати практично на будь-якій поверхні, якщо вона не жирна. Насичені пігментовані кольори цих акрилів мають гарну світлостійкість і, крім того, екологічні!

Розгляньте лідера рейтингу— акрилові фарби Brushme. Вони є еластичними і водостійкими, підходять для фарбування всіх поверхонь, що не всмоктують воду, вільних від масляних речовин, характеризуються інтенсивністю кольору, рідкою консистенцією і візуалізацією. За допомогою пензля їх можна вільно змішувати в поєднанні з водою утворюючи покриття, яке розподіляється якісно по площині, показуючи хорошу пігментацію.

У пропозиції художнього магазину ви знайдете акрилові фарби для різного рівня живопису. Професійні фарби складаються з акрилової смоли і пігменту, а акрил для початківців-художників і дітей має наповнювачі для збільшення обсягу, що призводить до меншого вмісту пігменту.

Не піддавайтеся на занадто дешеві художні акрилові фарби. Вибирайте якісний матеріал, який сьогодні дає вам більше свободи і можливостей для самовираження. Веселіться, експериментуйте і розвивайте творчість своєї дитини, використовуючи продукцію тільки якісних виробників, які мають добру репутацію. Маленької баночки часто вистачає на довго при вірній експлуатації. Робота з ними йде набагато швидше і приємніше, а кінцевий результат на 100% передбачуваний.

Фарба Брашмі відповідає світовим стандартам (ASTM), які визначають ступінь світлостійкості і яскравості. Це гарантує, що зображення, яке сьогодні виглядає красиво, через 5 років не буде сірим і безбарвним. Ви можете не сумніватися, що картини за номерами будуть радувати насиченістю кольору довгий час.

Instagram @brushme_studio