Безкоштовна доставка в поштомат на суму від 550 грн

Як правильно оформити готову роботу картини за номерами

Малювання за номерами дозволяє здійснити мрію про те, щоб стати справжнім художником. Процес живопису принесе вам багато задоволення, але справжню насолоду і гордість за свою роботу отримаєте, коли оформите творіння підходящої рамкою і повісите на стіну красиве зображення. Якщо хочете, щоб полотно, написане за номерами, ідеально відповідала дизайну інтер'єру, подбайте про його естетичні складові. Кожен портрет, класичний пейзаж або абстракція вимагає іншого типу обрамлення.

Як оформити картину за номерами

Щоб ви могли красиво і зручно скінчити картину, необхідно вставити її в підходящу рамку, які представляють безліч модних і позачасових стилів. Дизайнерські візерунки і багата гамма різноманітних кольорів і форм позволяють без проблем вибрати для себе одну модель або створити оригінальні набори, повністю адаптовані до потреб і переваг використання.

Великим успіхом користуються дерев'яні рамки прямокутної форми, які адаптовані до стандартних розмірів картин за номерами.

Вибір рамки для зображення — непросте завдання, воно вимагає врахування кількох правил:

  • дотримуйтесь колірної гами кімнати та живопису;
  • враховуйте стилістику твору і характер, що переважає в приміщенні;
  • якщо любите декоративні деталі і заповнюєте ними приміщення, не поєднуйте їх з простими, однотонними рамами;
  • якщо віддаєте перевагу інтер'єрам, оформленним в дусі мінімалізму, відмовтеся від яскравого обрамлення на користь трохи більш простий оправи.

Відповідь на питання про те, яку рамку вибрати, криється в самому зображенні. Абстракція вимагає простих оформлень, які підкреслюють геометрію фігур і сучасний характер твору. Вони також відповідають сучасним картинам за номерами. Важкі, багато прикрашені рамки будуть ідеально поєднуватися з роботами класичних творців і реалістичними портретами.

Який колір рамки для картин за номерами вибрати?

Перш ніж вибрати забарвлення оправи, погляньте на готову картину за номерами. Зверніть увагу на домінуючу колірну палітру і її тональність — холодну або теплу. Саме вона повинна стати для вас ключем до вибору підходящої рамки для картини.

Якщо у вашій роботі переважають білий або відтінки синього, виберіть кордон в холодних кольорах, наприклад, білий, сріблястий або темно-синій. Однак будьте обережні, щоб світла картина не зливалася з інтер'єром, особливо якщо хочете, щоб вона була прикрасою мінімалістською білої стіни. У такій ситуації гарною ідеєю буде вибрати чорне або темно- синє обрамлення, яке підкреслить виразність вашого творіння, контрастуючи з рівномірною площиною світлої стіни.

Для робіт, виконаних у відтінках інтенсивного бірюзового, варто підібрати білу оправу, завдяки якій вся увага глядача зосередиться на інтригуючій темі картини. Якщо на полотні, витриманому в теплих тонах, з'являються бежеві кольори, варто підібрати до нього коричневі рамки.

Помилки у виборі кольору

Правильний вибір рами дозволяє підкреслити унікальну красу полотна, але помилка може створити неприємний для очей дисонанс. Наприклад, чорно-біле зображення не буде добре виглядати в золотому або коричневому оформленні, а чорне — може бути зайвим для ніжного пастельного пейзажу. Намагайтеся завжди вибирати півтон світліше або темніше, ніж домінуючий відтінок твору. Для чорно-білого зображення гарне рішення — біла, чорна, сіра або срібна рамка.

Вибір рами і декор інтер'єру

Зіставлення кольору обрамлення з палітрою на вашому полотні — надзвичайно важливий, але не єдиний критерій, яким повинні керуватися при виборі рамки. Пам'ятайте про те, що зображення має створити єдине ціле з оправою, прекрасно доповнюючи стиль інтер'єру. Зіставляючи оформлення з декором кімнати, слід пам'ятати, що для світлих приміщень підійдуть прості і сучасні рамки картин на полотні. Вони не відволікають увагу від теми полотна, а ненав'язливо підкреслюють його гідності. Рамка, яка виділяється вишуканими орнаментами, буде найкраще виглядати на стінах, пофарбованих темною фарбою.

Пропозиція Брашмі включає в себе позачасові дерев'яні рами для картин за номерами. Ставка робиться на якість виконання з деревини кращого виробництва. Це матеріал, завдяки якому інтер'єри стають більш затишними.

Моделі рам для полотен мають різні характеристики, відштовхуючись від наступних показників:

  •  ширина;
  • форма;
  • зовнішній вигляд;
  • колір;
  • декор.

Вибираючи рамку для обрамлення картини варто ознайомитися з її конструкцією:

  • Пластичний рельєф — це не що інше, як форма молдинга, вона може бути простою, класичною і сучасною. Верхня частина може бути прямою, опуклою або увігнутою.
  • Оздоблення — це різні кольори та прикраси. Воно може бути, наприклад, білим, чорним, золотим, срібним або в орнамент.
  • Фальц — місце, куди буде вставлятися обрамлена картина. Він може бути неглибоким або глибоким. Планки з глибоким фальцем в основному використовуються для підрамників.

Індивідуальні рамки для картин можуть бути адаптовані до різних стилів розташування: від сучасного і мінімалістського, класичного і скандинавського до багатого гламуру. Оформити зображення в рамки самостійно не складно.

Як вставити картину за номерами в раму

Самостійно оформити малюнки в рамки всупереч зовнішньому вигляду не так вже й складно. Багато людей, однак, бояться цього і відмовляються від покупки хороших і красивих оправ, думаючи, що вони не можуть подужати установку зображення. Тим часом, щоб красиво оформити картину самостійно, досить ознайомитися з деякими особливостями рамок. Варто відзначити, що ці основи також стануть в нагоді при замовленні рамок для картин.

Всі молдинги сайту Брамші мають технічні креслення профілю разом з параметрами. Виходячи з цього, можна замовити максимально відповідну рамку. Внутрішній розмір — це параметри каркасу, де буде встановлено зображення. Така форма використовується найчастіше, і тому ви можете замовити оправи для картин за номерами в нашому магазині Brushme. До розмірів додається так званий монтажний зазор, який дозволяє легко підігнати полотно в оправу.

Інструменти, які знадобляться для оформлення картин за номерами в раму:

  • степлер для мебелі;
  • паперова стрічка для обклеювання малюнку;
  • ніж або ножиці для обрізки стрічок.

Починати потрібно з підготовки чистої поверхні потрібного розміру. Це може бути стіл, але не жорсткий, бажано, щоб це була м'яка основа. Ви повинні покласти на неї порожню раму плоскою задньою частиною вгору.

В оправу вставити зображення, потім за допомогою степлера кріпити полотно до рами скобами, на відстані 10-15 см один від одного, в залежності від розміру малюнка.

Після того, як скоби встановлені, наступним кроком у оформленні картини є вимірювання 4 паперових стрічок відповідної довжини, які згодом слід приклеїти до встановлених скоб. Стрічка закріплює задню частину полотна в рамці.

У разі рам із склом стрічка також запобігає потраплянню зовнішніх факторів всередину корпусу. Щоб обрамити картину в такі конструкції, потрібно відігнути пластинки, що тримають задню частину. Вставити зображення в оправу і загнути назад пластинки, заклеюючи в самому кінці паперовою стрічкою края.

Як повісити картину на стіну

Кріплення для підвішування на стіну картини досить часто йдуть в комплекті з рамою. Це перевага і велике полегшення при самостійному оформленні зображення. Не потрібні шуруповерти та інші монтажні інструменти. При замовленні необхідно вказати, яку орієнтацію вибрати, вертикальну і горизонтальну. Ви також повинні враховувати розмір картини.

Після того, як картина обрамлена, залишається тільки повісити її на стіну. Досить прибити цвях, щоб прикріпити зображення до вертикальної поверхні. Нерідко використовується двосторонній скотч для надійного фіксування полотна.

Як бачите, оформити картину за номерами не так складно, як може здатися. Якщо робота вже готова, ви можете з гордістю повісити її на стіну за допомогою простого кріплення. Для зображень, витриманих в сучасному стилі, вибирати каркас не обов'язково — навіть без нього живопис буде красиво виглядати. Однак, якщо ви зацікавлені в додатковому оздобленні, замовте спеціально виготовлені рамки для картин за номерами Брашмі.

Професійно виконані і ідеально підігнані до картин оправи сайту — це ідеальне рішення для тих, хто цінує універсальні і стильні прикраси інтер'єру. Ви також отримаєте впевненість в тому, що стилістика обрамлення буде відповідати специфіці намальованого зображення, а ваша роль буде полягати тільки в правильному підборі кольору. Тому замість того, щоб шукати рамки для картин сумнівної якості на різних торгових майданчиках інтернету, вибирайте зручні покупки в онлайн-магазині Brushme.

Instagram @brushme_studio